menuFnac

THE CAT EMPIRE
  • THE CAT EMPIRE

  • Pop-rock/Folk
  • le jeudi 10/11/2016 à 20h00
Soyez le premier à donner votre avis!
Pas du tout Un peu Beaucoup Passionnément A la folie
  • 26,00 €

Cette manifestation n'est plus disponible

Pour être informé de l'ouverture prochaine des ventes de billets, laissez nous votre email !

Pour en savoir plus sur ce service, cliquez ici

etoile Voir toute l'actualité de votre artiste

THE CAT EMPIRE 

The Cat Empire spelen geen gitaar, hebben geen definieerbare stijl en al zeker geen matchende haarsnit, maar net daarom hebben ze zich op een unieke plaats gezet in het muzieklandschap. Zet hen op eender welk podium in de wereld, ze zetten het publiek gegarandeerd aan tot bewegen. Meer nog: ze zorgen ervoor dat het publiek helemaal lósgaat.


In de eerste jaren en na hun eerste grote release (‘The Cat Empire’, 2003) werd hun muziek vaak omschreven als jazz/reggae/funk/latin/gypsy/hip hop. Moeilijk te beschrijven en onmogelijk om in één hokje te stoppen. En dat is zo gebleven. Als het publiek maar danst en plezier heeft. Op het nieuwe album ‘Rising With The Sun’ heerst er dan ook een uniek gevoel: een gevoel van prachtige chaos, vol glorieuze kleuren, exotische ritmes en knallend vuurwerk.


Er zal dus nooit één woord zijn om het genre van The Cat Empire te beschrijven, maar de essentie is altijd al hetzelfde gebleven: liedjes die je gegarandeerd doen dansen en muziek die je meeneemt in een grote kleurrijke show. Smeer die dansbenen al maar in tegen 10 november!

TINPAN ORANGE SUPPORT ACT

Tinpan Orange, ofte ‘Melbourne’s indiefolk-darlings’. De combinatie van Emily’s engelenstem met broer Jesse’s gevoelige gitaarmelodieën en de flamboyante vioolsnaren van Alex zorgt voor 60’s folk met een melancholische en speelse toets. Ze wonnen Triple J Unearthed met hun catchy popsingle ‘Barcelona’ en ‘Over The Sun’ werd in 2013 ook nog genomineerd voor The Age Music Victoria Genre Award voor Beste Folk Roots Album. Als dat bij u nog geen belletje doet rinkelen, zal het volgende zeker en vast een ‘Aha!’ bij je oproepen: Emily’s stem werd gebruikt in de Metro-advertentie én één van de grootste virale hits ooit ‘Dumb Ways To Die’ (2013). Ze stonden al op het podium met o.a. Martha Wainright en speelden al verschillende keren op binnen- en buitenlandse festivals. Dat het een mooie avond wordt, hoeven we u alvast niet te zeggen!

Inscription aux alertes

L'inscription aux alertes vous permet d'être informé dès qu'une nouvelle manifestation est disponible pour un artiste ou un club de sport. Vous pouvez également être informé de toute l'actualité d'une salle. En savoir plus

Vous pouvez vous inscrire aux alertes artistes suivantes
The Cat Empire

Vous pouvez vous inscrire aux alertes salles suivantes
HET DEPOT (LEUVEN)
Ajouter