menuFnac

TAMER ABU GHAZALEH: THULTH
  • TAMER ABU GHAZALEH: THULTH

  • Disponible en :
  • Pop-rock/Folk
  • le jeudi 09/02/2017 à 20h30
Soyez le premier à donner votre avis!
Pas du tout Un peu Beaucoup Passionnément A la folie
  • 16,00 €
etoile Voir toute l'actualité de votre artiste

In 2016 bracht Tamer Abu Ghazaleh zijn derde album Thulth (Derde) uit. Thulth neemt ons mee naar een wereld van weelderige muziek, soms vloeiend met zachte melodie en dan plots woest als een muur van geluid. Het lijken constante gedaanteverwisselingen en stijlbreuken, met Abu Ghazalehs vocale dapperheid en duizelingwekkende harmonieën als rode draad. Op Thulth voel je Tamers woede en onrust. Hij benoemt dit album zelf als een compilatie van al zijn ervaringen en samenwerkingen van de laatste tien jaar.

Abu Ghazaleh werd geboren in Caïro in 1986 in een Palestijnse familie. Hij begon te zingen toen hij twee was en te componeren op de leeftijd van negen. In 1998 startte hij zijn muzikale opleiding aan het Nationaal Conservatorium in Ramallah (nu Edward Said Conservatorium), onder toezicht van gerenommeerde Palestijnse muzikant Khaled Jubran.
Tamer behoort vandaag tot het kruim van de hedendaagse Arabische cultuur.  Zijn eerste album, Janayen El Ghona (Tuinen van het Lied), kwam uit in 2001 en bestaat uit liederen die hij schreef tussen zijn vijf en zijn vijftien jaar. In 1991 bracht hij zijn eerste singel uit, Ma Fi Khof (Geen Angst), die alom gezongen werd tijdens de protesten van de eerste Intifada. Naast het schrijven en arrangeren van eigen muziek, richtte hij tussendoor Eka3 op. Met dit muziekplatform ondersteunt hij verschillende bands uit de Arabische underground. Na tal van samenwerkingen met Palestijnse en Egyptische artiesten bracht hij in 2008 zijn tweede album Mir’ah (Spiegel) uit. Het gros van de nummers schreef hij tijdens een turbulente periode van demonstraties, bombardementen en de invasie van Palestijnse steden van de tweede Intifada. Muziek dus als verwerking en protest, door middel van zijn krachtige stem en snarenspel. En hij is succesvol, want naast een verscheurd thuisland blijven ook uitverkochte zalen hem achtervolgen.

TAMER ABU GHAZALEH (ZANG, OUD), SHADI EL-HOSSEINY (PIANO), KHYAM ALLAMI (DRUMS), MAHMOUD WALY (BASGITAAR)

Inscription aux alertes

L'inscription aux alertes vous permet d'être informé dès qu'une nouvelle manifestation est disponible pour un artiste ou un club de sport. Vous pouvez également être informé de toute l'actualité d'une salle. En savoir plus

Vous pouvez vous inscrire aux alertes artistes suivantes
Tamer Abu Ghazaleh

Vous pouvez vous inscrire aux alertes salles suivantes
DE ROMA (Borgerhout)
Ajouter