menuFnac

STIJN MEURIS 'TIRADE'
  • STIJN MEURIS 'TIRADE'

  • Pop-rock/Folk
  • le dimanche 12/02/2017 à 20h00
Soyez le premier à donner votre avis!
Pas du tout Un peu Beaucoup Passionnément A la folie
  • 17,50 €
etoile Voir toute l'actualité de votre artiste

< Seulement disponible en Néerlandais >

Stijn Meuris  

Het moest vroeg of laat gebeuren: zanger, ex-journalist en kritische geest Stijn Meuris vond al langer dat we in Vlaanderen nood hadden aan een gedegen jaaroverzicht, met veel humor, maar ook vanuit het principe 'nagels met koppen'. Niet hengelend naar schouderklopjes van politici en met onschuldige knipoogjes van het establishment, maar vol harde waarheden en analyses. Dat overzicht zit er nu aan te komen met ‘Tirade’.

Een anderhalf uur durende solovoorstelling waarin Meuris 2016 eigenwijs en op hoogst eigen wijze fileert. Geen grap-na-grap-en-lach, maar een gesproken performance waarin het helikopterzicht centraal staat: wat is er dit jaar gebeurd, en hoe komt dat? Zit er een lijn in de gebeurtenissen, incidenten, schandalen en fenomenen? Zit er nog iemand aan het stuur of moeten we dat alleen maar denken? En hoe komt het dat we dat normaal lijken te vinden? Wordt hard. En goed. En on-Belgisch.

Stijn Meuris in De Tijd: "Maar we mogen onze mond toch wat meer opendoen? Dat gebeurt niet meer. We voelen ons niet betrokken. Net in deze tijd - nooit eerder waren we beter geïnformeerd dan nu, of moet ik zeggen, leken - zijn we niet meer in staat tot fundamenteel verzet.”  

De Morgen: "Humor speelt wel een rol, hoor. Maar het mag spijkers met koppen slaan. Als je enkel op een podium gaat staan om te entertainen, vind ik dat een gemiste kans. Ik zou het niet erg vinden als het politiek establishment niet helemaal op zijn gemak is. Niet alleen bij Tirade; in het algemeen. Want die spanning is volledig weg. Dat politici die worden aangepakt in een conference glunderend applaudisseren, daar heb ik het moeilijk mee. Sommige dingen zijn geen grap: dat is de insteek van Tirade."

Inscription aux alertes

L'inscription aux alertes vous permet d'être informé dès qu'une nouvelle manifestation est disponible pour un artiste ou un club de sport. Vous pouvez également être informé de toute l'actualité d'une salle. En savoir plus

Vous pouvez vous inscrire aux alertes artistes suivantes
Stijn Meuris

Vous pouvez vous inscrire aux alertes salles suivantes
CACTUS CLUB @ MAZ (BRUGGE)
Ajouter