menuFnac

ROKIA TRAORÉ
  • ROKIA TRAORÉ

  • Beschikbaar in :
  • Pop-rock
  • op 16/09/2017 om 20h00
Geef als eerste je mening!
heel slecht slecht goed heel goed fantastisch
  • 29,00 €
etoile Het volledige aanbod van je artiest bekijken

De Malinese zangeres Rokia Traoré komt in De Roma haar nieuwe album Né So voorstellen. De diplomatendochter groeide op in verschillende landen, zo woonde ze verschillende jaren in Brussel. Sinds haar debuutplaat Mouneissa in 1998 reist ze als artieste de wereld rond. Haar muziek is niet verwonderlijk een mengvorm van Afrikaanse roots en westerse popinvloeden. Daar voegt ze een heel eigen aangrijpend stemgeluid aan toe.

In 2009 vestigde de artieste zich in Bamako, de hoofstad van Mali, waar ze rust vond. 'Né So' betekent 'Thuis' in het Bambara, de taal van zes miljoen Malinezen. Maar thuis werd ze ook geconfronteerd met de harde realiteit. De titelsong is opgedragen aan de vele landgenoten die het land na de staatsgreep in 2012 ontvluchtten en die nu verspreid over West-Afrika wonen. "De songs baden in een nieuw realisme. Enerzijds vieren ze de kracht van liefde en wijsheid, anderzijds beseft de zangeres hoe pijnlijk oorlog voor veel mensen is." (Peter Vanthyghem in DE STANDAARD)

Rokia Troaré is een bezielde zangeres, maar duidelijk ook een geëngageerde wereldburger. Vorig jaar nam ze de rol van VN-ambassadeur voor Vluchtelingen op zich. Voor haar optreden komt ze spreken op de kick-off van de najaarscampagne van 11.11.11, die om 16.30 uur start in onze zaal.

Inschrijven op Ticketalarm

Door in te schrijven op het Ticketalarm kan je worden verwittigd zodra een artiest of sportclub speelt. Je kan ook het actuele aanbod van een zaal volgen. Meer weten

Je kan het Ticketalarm voor volgende artiesten activeren
Rokia Traoré

Je kan inschrijven voor volgend Ticketalarm
DE ROMA (Borgerhout)
Toevoegen