menuFnac

PROTOJE
  • PROTOJE

  • Pop-rock
  • op 06/07/2017 om 20h30
Geef als eerste je mening!
heel slecht slecht goed heel goed fantastisch
  • 28,50 €
etoile Het volledige aanbod van je artiest bekijken

Gratis tot 12 jaar (max. 1 kind/volw)

Protoje mag je gerust aanspreken als de meest toonaangevende en belangrijkste reggae-artiest van zijn generatie. Hij was afgelopen zomers al te zien op Reggae Geel, Dour én Couleur Café, en speelde onlangs nog in een volle Concertzaal in Vooruit. Elke keer sterker en overtuigender: hij brengt traditionele roots reggae in een nieuw jasje en zet het genre zo volledig naar zijn hand. Bovendien niet gespeend van enig engagement, zo blijkt o.m. in zijn recentste single Blood Money waar hij de corruptie in zijn land Jamaica aanklaagt.

Sinds 2010 maakte hij twee albums en een resem hits, met o.a. Ky-Mani Marley (Rasta Love) en Chronixx (Who Knows). In juni 2016 kwam zijn meest recente album Royalty Free uit met hits zoals Can't Feel No Way. Als hoofdrolspeler van de new roots beweging blijft hij de grenzen van het genre verkennen, maar dan wel met beide voeten in de 21e eeuw. Dub, ska en dancehall worden moeiteloos geïntegreerd, wat live resulteert in geweldige, sfeervolle concerten voor een zeer divers publiek. Je moet het maar doen: als reggae artiest gedraaid worden op Studio Brussel én spelen op Glastonbury!

De erfenis van Black Uhuru, Ini Kamoze en Peter Tosh (om maar enkelen te vermelden) is in goede handen.

SUPPORT: COLLIEMAN 

Collieman, een van de sterkste reggaezangers in België en omstreken, is terug. Met zijn eerste soloplaat, Asham meets Collieman: The Same Blood (2011) gooide hij hoge ogen in de scène. Na een succesvolle release in Petrol bevestigde Collieman zijn uitstekende live-reputatie met gesmaakte passages op o.a. Couleur Café, Reggae Geel en Polé Polé (als afsluiter). 
De daaropvolgende jaren werkte hij in de luwte verder aan zijn eigen geluid, terwijl je hem nog geregeld op het podium kon zien bij hiphopformatie Uberdope, Pura Vida en dubwizard Unlisted Fanatic. Intussen bracht hij verschillende 7” singles uit bij verschillende producers. 
Nu staat de belofte klaar om te bevestigen, met een pak nieuwe songs en een eigen band, gevormd uit het kruim van de Belgische reggaescène. The Collie is back in business. Beljam reggae pon top!

Inschrijven op Ticketalarm

Door in te schrijven op het Ticketalarm kan je worden verwittigd zodra een artiest of sportclub speelt. Je kan ook het actuele aanbod van een zaal volgen. Meer weten

Je kan het Ticketalarm voor volgende artiesten activeren
Protoje

Je kan inschrijven voor volgend Ticketalarm
OLT RIVIERENHOF (ANTWERPEN - DEURNE)
Toevoegen