menuFnac

KILLING JOKE
  • KILLING JOKE

  • Beschikbaar in :
  • 40th Anniversary World Tour
  • Pop-rock
  • op 30/10/2018 om 20h00
  • 27,00 €
etoile Het volledige aanbod van je artiest bekijken

Killing Joke! Waar zullen we beginnen? De band rond legendarische frontman Jaz Coleman werd opgericht in 1978 en veroverde al snel een plek op het internationale toneel. Punk liep net op z’n einde en samen met bands als The Cure, Joy Divison, Bauhaus en Ministry stampte Killing Joke postpunk uit de grond. In 1979 scoorden ze een hit met “Turn To Red”, later zouden nog duistere classics als “Eighties” (Kurt Cobain zou later ruiterlijk toegeven dat de gitaarlijn uit “Come As You Are” geleend was bij die tijdloze Killing Joke-song), “Follow The Leaders”, “Requiem” en natuurlijk "Love Like Blood".

Begin jaren ’90 ging Killing Joke uit elkaar, om in 2003 terug samen te komen en met drummer Dave Grohl (!) de fantastische comebackplaat Killing Joke te maken. Sinds 2003 bracht Killing Joke een hoop platen en reissues uit, waarvan Pylon (2015) voorlopig de laatste is. Frontman Jaz Coleman verdween in 2012 nog een tijdje spoorloos, maar werd uiteindelijk teruggevonden in de Westelijke Sahara. De huidige Killing Joke-lineup bestaat naast Coleman uit oerleden Geordie Walker, bassist Youth en drummer Paul Ferguson, aangevuld met keyboardspeler Reza Uhdin. Veertig jaar later scheurt Killing Joke nog steeds met veel enthousiasme uw geloof in een goede afloop aan flarden. Komt dat zien!

Naast de tour verschijnt ook twee uitgebreide 40th Anniversary Box Sets, met daarin alle Killing Joke albums op vinyl of cd, een boek met alle teksten, hoofdtelefoon en nog veel meer lekkers voor de fans. De boxsets zijn te koop via de officiële website van de band.

Inschrijven op Ticketalarm

Door in te schrijven op het Ticketalarm kan je worden verwittigd zodra een artiest of sportclub speelt. Je kan ook het actuele aanbod van een zaal volgen. Meer weten

Je kan het Ticketalarm voor volgende artiesten activeren
Killing Joke

U kan zich in inschrijven voor de volgende zaal alerts
DE ROMA (Borgerhout)
Toevoegen