menuFnac

HET ZESDE METAAL
  • HET ZESDE METAAL

  • Beschikbaar in :
  • Calais
  • Pop-rock
  • op 30/11/2017 om 20h00
Geef als eerste je mening!
heel slecht slecht goed heel goed fantastisch
  • 24,00 €
etoile Het volledige aanbod van je artiest bekijken

Calais, de vierde van Het Zesde Metaal, is een groepsplaat pur sang. Wannes Cappelle, Tom Pintens, Filip Wauters, Tim Van Oosten en Robin Aerts vormen meer dan ooit een hechte band die samen aan de slag gaat met de verhalen van Cappelle & Aerts en die risico’s durft te nemen met sound. Je hoort en voelt gewoon dat het vijftal kilometers op de teller heeft staan en dat de band de perfecte muzikale evenknie is geworden van de geweldige teksten. De zinderende elektronica is een verrijking voor de wereld van Het Zesde Metaal en de strijkersarrangementen van Tom Pintens geven de songs nog meer emotionele diepgang.

Wannes houdt het vizier breed en richt de blik afwisselend naar binnen en naar buiten. Grote thema’s raakt hij aan zonder ooit te pretenderen het antwoord in pacht te hebben. De geladen titel van de plaat zet de luisteraar dus enigszins op het verkeerde spoor, want Het Zesde Metaal strooit ook op Calais vooral met persoonlijke verhalen en trefzekere karakterschetsen.

De klankkleur van Calais? Donker en aardig weerbarstig. De thematiek? Bij momenten heftig, confronterend en wrang, met een zekere zin voor uitgesproken paradoxen. Wannes is een romanticus die de vinger op de wonde durft te leggen maar er sluimert altijd hoop. Hij fileert de mens, staat stil bij dingen waar niemand anders stil bij staat en legt de onvermijdelijke tragiek van de wereld en de liefde bloot. Maar nooit geeft hij de moed op. Calais maakt indruk en blijft serieus aan de ribben plakken.

WANNES CAPPELLE (ZANG, AKOESTISCHE GITAAR), TOM PINTENS (ELEKTRISCHE GITAAR, SYNTHEZISER EN PIANO), FILIP WAUTERS (ELEKTRISCHE GITAAR, LAPSTEEL, PEDAL STEEL), TIM VAN OOSTEN (DRUMS, VIBRAFOON), ROBIN AERTS (BAS)

Inschrijven op Ticketalarm

Door in te schrijven op het Ticketalarm kan je worden verwittigd zodra een artiest of sportclub speelt. Je kan ook het actuele aanbod van een zaal volgen. Meer weten

Je kan het Ticketalarm voor volgende artiesten activeren
Het Zesde Metaal

Je kan inschrijven voor volgend Ticketalarm
DE ROMA (Borgerhout)
Toevoegen