menuFnac

DIZZY MANDJEKU & ALÉ KUMA
  • DIZZY MANDJEKU & ALÉ KUMA

  • Beschikbaar in :
  • DE PALENQUE À MATONGÉ
  • Pop-rock
  • op 01/02/2018 om 20h00
Geef als eerste je mening!
heel slecht slecht goed heel goed fantastisch
  • 16,00 €
etoile Het volledige aanbod van je artiesten bekijken

De Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse muziek reizen al eeuwen tussen beide continenten en beïnvloeden elkaar, denk maar aan de rumba uit Cuba en de champeta uit Colombia. Met de band Alé Kumá verkent de Colombiaanse muzikant, componist en dichter Leonardo Gómez die oeroude verbindingen en daarvoor nodigt hij verschillende Afrikaanse artiesten uit.

Bij een eerste bezoek aan Brussel in 2010 werd Gómez meteen geraakt door de levendig Congolese muziekscène in de wijk Matongé. Hij ontmoette er verschillende Congolese muzikanten en zo ontstond bijna vanzelf de samenwerking met gitaarlegende Dizzy Mandekju. De koning van de Conogolese rumba en soukou reisde sindsdien twee keer naar Colombia voor live optredens en opnamesessies met Alé Kumá. Het eerste resultaat van deze intense samenwerking was al meteen een succes: de song Por el Norte y Por El Sur schopte het in 2016 tot de finale van het befaamde Vina del Mar-festival.

Eind 2017 is het eerste album De Palenqe à Matongé een feit, gevolgd door een Europese tournee. Op het podium brengen Congolese en Columbiaanse - jonge en oude, ervaren en enthousiaste - muzikanten een herinterpretatie van hun eigen muziekstijlen. Een unieke internationale samenwerking die zorgt voor een nieuw swingend geluid in de Afro-Columbiaanse muziekscène.

DIZZY MANDJEKU (GUITAR), LEONARDO GÓMEZ JATÍN (DOUBLE BASS), NIDIA GONGORA (VOCALS), PAOLA MARQUEZ (VOCALS), MALAGE DE LUGENDO (VOCALS), JOSÉE ESENGO MUZA (VOCALS), CÉSAR MEDINA (SAX), TOMS NTALE (GUITAR), LA WEY SEGURA (PERCUSSION, MARIMBA), SAIDOU LLBOUDO (DRUMS)

Inschrijven op Ticketalarm

Door in te schrijven op het Ticketalarm kan je worden verwittigd zodra een artiest of sportclub speelt. Je kan ook het actuele aanbod van een zaal volgen. Meer weten

Je kan het Ticketalarm voor volgende artiesten activeren
ALE KUMA
Dizzy Mandjeku

Je kan inschrijven voor volgend Ticketalarm
DE ROMA (Borgerhout)
Toevoegen