menuFnac

BOMBINO, WILLIAM TYLER
  • BOMBINO, WILLIAM TYLER

  • Pop-rock/Folk
  • le samedi 29/10/2016 à 19h30
Soyez le premier à donner votre avis!
Pas du tout Un peu Beaucoup Passionnément A la folie
  • 17,75 €
etoile Voir toute l'actualité de votre artiste

Bombino, William Tyler

29.10.2016 - De Centrale
Deuren:
19:30

Gitaarvirtuoos Bombino verenigt het beste van Tinariwen en Terakaft. De Toeareg uit Niger schaarde fans achter zich als Robert Plant en Keith Richards. Vorig album Nomad werd geproducet door Dan Auerbach van The Black Keys. Voor het onlangs verschenen Azel zat fan van het eerste uur David Longstreth van Dirty Projectors achter de knoppen. Het album werd unaniem bejubeld, o.a. door Pitchfork en Spin.

De muziek van Omara “Bombino” Moctar is een combinatie van Afrikaanse ritmes, psychedelica met sterke invloeden van Jimi Hendrix, Dire Straits, Ali Farka Touré, Led Zeppelin en The Rolling Stones. Leuke weetjes: Bombino nam in 2006 een desert blues versie van The Rolling Stones classic “Hey Negrita” op, samen met Keith Richards en Charlie Watts. Later in datzelfde jaar nam hij Angelina Jolie mee op sleeptouw door de woestijn van Niger, en leerde haar alles over Toeareg muziek en het nomadische leven in de Sahara.

Hoe goed alles ook klinkt op plaat: live is Bombino nog een stuk straffer. De combinatie van hypnotiserende grooves & riffs en het charisma en energie die de man uitstraalt, katapulteert u moeiteloos naar een ander sterrenstelsel.
Support is de 35-jarige meestergitarist uit Tenesse, William Tyler.

Inscription aux alertes

L'inscription aux alertes vous permet d'être informé dès qu'une nouvelle manifestation est disponible pour un artiste ou un club de sport. Vous pouvez également être informé de toute l'actualité d'une salle. En savoir plus

Vous pouvez vous inscrire aux alertes artistes suivantes
Tyler Williams

Vous pouvez vous inscrire aux alertes salles suivantes
DE CENTRALE - GENT (GENT)
Ajouter