menuFnac

YOUSSOU NDOUR
  • YOUSSOU NDOUR

  • Musiques d'Afrique
  • op 27/07/2018 om 20h00
  • van 35,00 € tot 70,00 €
etoile Het volledige aanbod van je artiest bekijken

Youssou N’Dour est un des musiciens d’Afrique à avoir réussi à toucher un public très large, au-delà de ses propres frontières. Le Sénégalais accède à une reconnaissance internationale en collaborant avec Peter Gabriel, en participant à la tournée d’Amnesty Internationale puis en enregistrant avec Neneh Cherry le hit 7 Seconds
Proche de ses racines, "l’enfant chéri de la Médina" ne s’est jamais trop éloigné de son pays, créant un studio d’enregistrement à Dakar et un label lui permettant de produire et diffuser des artistes africains sur le continent.

CARRE OR : debout devant la scène
CATEGORIE D : debout
CATEGORIE A : assis balcon


De Senegalese superster Youssou N'Dour is een van de meest gevierde Afrikaanse muzikanten van de afgelopen dertig jaar. Samen met zijn band Super Étoile de Dakar wordt N'Dour beschouwd als de wegbereider van mbalax, de moderne Senegalese popmuziek die een samensmelting is van traditionele griotmuziek, Afro-Cubaanse stijlen, rock en zelfs psychedelica.

In de jaren zeventig maakte N'Dour furore als ‘De Nachtegaal van Dakar’ bij Etoile de Dakar en werd wereldberoemd met het nummer '7 Seconds', een duet met Neneh Cherry. Ook met andere grootheden als Peter Gabriel, Paul Simon en recenter Akon werkte hij samen. Na de succesvolle albums 'Egypt' (2004) en 'Rokku Mi Rokka' (2007) leek N'Dour zich vooral bezig te houden met politiek en activisme in zijn thuisland, waar hij zelfs minister van toerisme werd. Tot in 2016 het album 'Africa Rekk' en een jaar later 'Seeni Valeurs' volgden, waarin N'Dour meer nog dan voorheen de typische Senegalese dansmuziek mengt met funky westerse pop.

Live gaat niets van de broeierige dansmuziek verloren; te midden van funky rockgitaren en onverwachte tempowisselingen wordt N'Dours kenmerkende messcherpe tenor gedragen door de strak spelende ritmesectie van Super Étoile de Dakar.

CARRE OR : staand voor het prodium
CATEGORIE D  : staand
CATEGORIE A : zittend balkon

Inschrijven op Ticketalarm

Door in te schrijven op het Ticketalarm kan je worden verwittigd zodra een artiest of sportclub speelt. Je kan ook het actuele aanbod van een zaal volgen. Meer weten

Je kan het Ticketalarm voor volgende artiesten activeren
Youssou Ndour

U kan zich in inschrijven voor de volgende zaal alerts
PALAIS 12 - PALEIS 12 (BRUXELLES-BRUSSEL)
Toevoegen