menuFnac

DEE DEE BRIDGEWATER
  • DEE DEE BRIDGEWATER

  • Beschikbaar in :
  • Jazz, R'n'B/Soul/Funk
  • op 27/04/2018 om 20h00
Geef als eerste je mening!
heel slecht slecht goed heel goed fantastisch
  • 31,00 €
etoile Het volledige aanbod van je artiest bekijken

Met drie Grammy's op haar naam mag Dee Dee Bridgewater zich gerust een jazzicoon noemen. Met haar nieuwste plaat Memphis... Yes, I'm Ready keert de zangeres terug naar haar geboortestad in het diepe zuiden van de VS, die zo liefdevol 'Soulsville' wordt genoemd. De muziek werd opgenomen in een studio niet ver van het ziekenhuis waar de diva geboren werd. Haar vader was een trompetspeler en dj bij een lokaal radiostation. Jaren na de verhuis van zijn gezin naar Michigan bleef hij de platen van de lokale muziekscène draaien. "Zelfs als jong meisje raakte de muziek van mijn vader mij enorm, het deed mij dansen en tegelijkertijd huilen van emotie. Met mijn album Red Earth uit 2007 ging ik op zoek naar de roots van mijn Malinese voorouders, maar nu bleef ik bij de muziek die mij het nauwst aan het hart ligt", verklaart Bridgewater haar nieuwste muzikale zoektocht.  

Het resultaat is een album dat klinkt en voelt zoals Memphis klinkt en voelt, maar tegelijk ook zoals Dee Dee Bridgewater klinkt en voelt: vol vurige passie, originaliteit en met een ongelooflijk dynamische benadering van de songs. Het album is een ode aan de blues en R&B van eind jaren '60 en de beginjaren van haar carrière. Naast enkele nieuwe nummers, bevat het ook een aantal herbewerkingen van Amerikaanse klassiekers als The Trill is Gone (BB King), I Can’t Stand the Rain (Ann Peebles) en Try a Little Tenderness (Otis Redding). 

Memphis... Yes I'm Ready komt uit op 15 september, gevolgd door een wereldtournee. In mei 2017 gaf Bridgewater nog een indrukwekkend concert tijdens Jazz à Liège, waarmee ze haar schitterende live reputatie voluit bevestigde. Die reputatie zal de Grande Dame in De Roma alle eer aandoen.

Inschrijven op Ticketalarm

Door in te schrijven op het Ticketalarm kan je worden verwittigd zodra een artiest of sportclub speelt. Je kan ook het actuele aanbod van een zaal volgen. Meer weten

Je kan het Ticketalarm voor volgende artiesten activeren
Dee Dee Bridgewater

Je kan inschrijven voor volgend Ticketalarm
DE ROMA (Borgerhout)
Toevoegen