menuFnac

BRAM DE LOOZE
  • BRAM DE LOOZE

  • Beschikbaar in :
  • STRAIGHT STRUNG CONCERT GRAND
  • Jazz
  • op 07/10/2018 om 20h00
  • 16,00 €
etoile Het volledige aanbod van je artiest bekijken

Bram De Looze is bekend als pianist bij LABtrio en Septych.  Ook met zijn soloproject Piano e Forte speelde hij zich in de kijker. Hij won er een Klara voor als Jong talent. In zijn tweede grote soloproject laat Bram De Looze zijn improvisatietalent los op de Straight Strung Concert Grand. Deze fabelachtige, gloednieuwe vleugelpiano luidt na een eeuw stilstand een nieuwe evolutie in de pianobouw in. Ze combineert de kracht van de moderne piano met de warmte van haar historische voorgangers.

De Straight Strung Concert Grand werd ontworpen door de Belgische pianobouwer Chris Maene. Hij koos Bram De Looze als ambassadeur van dit nieuwe instrument voor de jazz. In een concertpiano liggen de snaren normaal diagonaal. Aan dat fundamentele design is de afgelopen honderd jaar nauwelijks iets veranderd. Maene koos nu voor parallelle snaren, wat een superieur geluid oplevert. De klanken zijn zeer helder, waardoor je de verschillende stemmen in een compositie beter van elkaar kan onderscheiden.

Met dit concert in De Roma verkent Bram De Looze de nieuwe akoestische paden die dit revolutionaire instrument hem bieden. Na zijn succesvolle project met historische piano’s, richt hij nu voluit zijn blik naar de toekomst.

Inschrijven op Ticketalarm

Door in te schrijven op het Ticketalarm kan je worden verwittigd zodra een artiest of sportclub speelt. Je kan ook het actuele aanbod van een zaal volgen. Meer weten

Je kan het Ticketalarm voor volgende artiesten activeren
BRAM DE LOOZE

U kan zich in inschrijven voor de volgende zaal alerts
DE ROMA (Borgerhout)
Toevoegen