menuFnac

AVISHAI COHEN
  • AVISHAI COHEN

  • Beschikbaar in :
  • 1970
  • Jazz
  • op 02/11/2018 om 20h00
  • 32,00 €
etoile Het volledige aanbod van je artiest bekijken

Op 2/09/18 komt Avishai Cohen met zijn trio (pianist Shai Maestro en drummer Mark Guiliana), ze brengen '10 YEARS GENTLY DISTURBED' (een plaat waarmee ze 10 jaar geleden bekend werden). En op 2/11/18 komt Avishai met de voorstelling '1970' en een andere bezetting (Noam David op drums, Shai Bachar op keyboard en Marc Kakon op gitaar + Karen Malka, zang). Tickets zijn afzonderlijk te koop.

Met ‘1970’ brengt de wereldvermaarde jazzbassist en multitalent Avishai Cohen een melodieuze, funky popplaat uit. Het is niet de eerste keer dat Cohen toont dat hij een geweldige zanger is, maar hier geeft hij zijn warme stem alle vrijheid. De veelzijdige, Israëlische muzikant verbaast zijn publiek met een speelse compilatie van originele en traditionele songs, geïnspireerd op de muziek uit de jaren ’70. 

 Bij het uitwerken van zijn songs vertrekt Cohen van zijn rijke ervaring als jazzcomponist en –bassist. Maar ‘1970’, zijn geboortejaar, betekent ook een nieuwe stap in zijn fel bejubelde carrière, zowel emotioneel als muzikaal. Cohen verwerkt invloeden uit zowel de pop, soul als blues en komt tot volle ontplooiing als zanger die een breed publiek kan betoveren. Een rol die de energieke muzikant op het lijf geschreven is. Als geen ander neemt Cohen, die zowel in het Engels als het Hebreeuws zingt, je mee in zijn wereld van verloren liefde en hoop, de twee hoofdthema’s van de plaat. ‘1970’ is dan ook veruit zijn meest persoonlijke album. 

 De warme, melancholische landschappen die Cohen met zijn songs schetst, worden extra kracht bijgezet door het getalenteerde gezelschap waarmee hij zich in De Roma omringt: Noam David op drums, Shai Bachar op keyboard en Marc Kakon op gitaar. De hoofdrol op de achtergrond is evenwel weggelegd voor Karen Malka. Met haar verrukkelijke, rijke stem vult ze het warme timbre van Cohen perfect aan en zorgt ze voor een extra vleugje magie op het podium.

‘1970’ is een eerlijke, vertederende plaat. Een album waarin Cohen niet voorbijgaat aan de nodige tristesse in het leven, maar waarin hij ook ten volle de schoonheid en de warmte ervan bezingt.

Inschrijven op Ticketalarm

Door in te schrijven op het Ticketalarm kan je worden verwittigd zodra een artiest of sportclub speelt. Je kan ook het actuele aanbod van een zaal volgen. Meer weten

Je kan het Ticketalarm voor volgende artiesten activeren
Avishai Cohen (contrebasse)

U kan zich in inschrijven voor de volgende zaal alerts
DE ROMA (Borgerhout)
Toevoegen