menuFnac

BREAKING BARRIERS
  • BREAKING BARRIERS

  • twee dagen durend festival
  • Hard-rock/Métal
  • du 11/11/2016 au 12/11/2016.
Soyez le premier à donner votre avis!
Pas du tout Un peu Beaucoup Passionnément A la folie
  • de 30,25 € à 33,50 €

BREAKING BARRIERS

Breaking Barriers is een twee dagen durend festival dat Het Depot organiseert om de eerste 40 jaar van het 5000-jarig bestaan van punk te vieren. In 1976 werd geprotesteerd tegen de oorlogsdreiging en het nucleair gevaar, tegen de werkloosheid en de economische crisis, tegen de toenemende milieuvervuiling, tegen autoritaire regeringen en tegen het geweld van extreemrechtse milities. In 2016 is de situatie een beetje veranderd, maar eigenlijk nog geen haar verbeterd.

Volgens sommigen is punk dood. Volgens anderen ligt de wereld zelf op sterven. Toen de punks hun eigen agressieve stijl ontwikkelden om allerlei maatschappelijke problemen aan te kaarten, werd hen een cynisch pessimisme verweten. Nu de nieuwste generatie hitjes producerende sterren dezelfde problemen flagrant negeert, worden ze bewierookt om hun muzikale talent. Misschien is het tijd voor een discussie over wat relevantie eigenlijk betekent.

Dit festival zal de wereld niet verbeteren, maar biedt iedereen wel de kans bands te zien die niet blindelings de massa volgen en die het aandurven hun eigen muzikale voorliefde op hun carrièreplanning te laten primeren.

Het officiële festival vindt plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 november 2016. Op beide dagen zal het podium van Het Depot een hele reeks binnen- en buitenlandse specialisten in tegendraadsheid over zich heen laten lopen. Hieronder vindt men een overzicht van de bands die aan deze algemene afwijking van klasse of elegantie zullen deelnemen alsook het tijdschema van zodra beschikbaar.

Op donderdag 10 november, de avond voor het festival, vinden op allerlei locaties in de Leuvense binnenstad pre-festival evenementen plaats. Op die manier krijgt iedereen de kans al wat warm te lopen voor de grote gebeurtenissen van het weekend. Een overzicht vindt u iets lager.

Mensen die Leuven niet goed kennen, vinden onder “Praktische info” nog wat informatie over openbaar vervoer, overnachtingen, eetgelegenheden en dergelijke.

Lundi Mardi Mercredi Jeudi Vendredi Samedi Dimanche
 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

       

Inscription aux alertes

L'inscription aux alertes vous permet d'être informé dès qu'une nouvelle manifestation est disponible pour un artiste ou un club de sport. Vous pouvez également être informé de toute l'actualité d'une salle. En savoir plus

Vous pouvez vous inscrire aux alertes salles suivantes
HET DEPOT (LEUVEN)
Ajouter