menuFnac

BOLERO
Soyez le premier à donner votre avis!
Pas du tout Un peu Beaucoup Passionnément A la folie
  • de 39,00 € à 62,00 €
  • Offre Adhérent 35,00 € *
* dans la limite des places disponibles à ce tarif
etoile Voir toute l'actualité de vos artistes

ARAME PRODUCTION PRESENTEERT NATIONALE OPERA VAN RUSLAND BOLERO - HOMMAGE AAN MAURICE RAVEL BALLET EN ORKEST

 

door het Ballet en Orkest van de Nationale Opera van Rusland


Het Ballet en Orkest van de Nationale Opera van Rusland gaan op tournee met de ‘Bolero’ van Maurice Ravel, één van de grootste successen uit het klassieke repertoire.

Dit ballet werd al bij zijn creatie warm onthaald door het grote publiek en verwierf een plaats bij de meest uitgevoerde balletten ter wereld. Vooral de choreografie die in 1961 werd opgezet door Maurice Béjart met danseres Duska Sifnios groeide uit tot één van de meest emblematische.

De Bolero is één van de populairste orkestwerken. Het was Ida Rubinstein, vriendin en mecenas van Maurice Ravel, die in 1928 bij de beroemde componist een ballet met een Spaans karakter bestelde. Ravel, al altijd gefascineerd door de dans, koos voor de bolero, een traditionele dans uit Andalusië. Het werk kende sindsdien verschillende choreografische uitvoeringen waarbij telkens de perfectie en de virtuositeit van de dansers volop in de verf werden gezet.

Als toonaangevend meesterwerk in de geschiedenis van de muziek en de dans is de Bolero vandaag een muzikaal fenomeen dat wereldwijd wordt beschouwd als één van de meest gerenommeerde Franse muziekstukken.

Inscription aux alertes

L'inscription aux alertes vous permet d'être informé dès qu'une nouvelle manifestation est disponible pour un artiste ou un club de sport. Vous pouvez également être informé de toute l'actualité d'une salle. En savoir plus

Vous pouvez vous inscrire aux alertes artistes suivantes
Ballet & Orch. Opéra national de Russie
Maurice Ravel

Vous pouvez vous inscrire aux alertes salles suivantes
CAPITOLE GENT (GENT)
Ajouter